Studeer jij in Tilburg? Tijdens de TOPweek krijgen alle studenten in Tilburg 1 maand gratis! Klik hier voor meer info.

Hoe vervuilend is de productie van een laptop?

Windows 12,5 inch

Laptop huren

Hoe vervuilend is de productie van een laptop? Dit vroegen wij ons af bij Swaptop, en daarom zijn we op onderzoek uitgegaan.
Alleen al in Nederland worden er per jaar zo’n 900.000 nieuwe laptops verkocht. De verwachting is dat dit aantal in 2023 stijgt tot meer dan 1 miljoen. Wereldwijd is dit aantal inmiddels gestegen tot meer dan 250 miljoen! Dit heeft natuurlijk een enorme impact op het milieu en onze grondstoffen! Hoeveel precies? Dat lees je hieronder!

Hoe vervuilend is de productie van een laptop?

Het produceren van een laptop stoot meer dan 300kg CO2 uit, en gebruikt zo’n 1200kg afval en 190.000 liter water.

190.000 liter water ja! Dat is gelijk aan zo’n 2000 gevulde baden voor één laptop! Je zou met al dit water 5 tot 6 jaar lang elke dag een bad kunnen nemen.

En dan hebben we het nog niet over het gebruik van giftige zware metalen, zoals kwik, lood en chroom die nog meer water vervuilen en een schadelijk effect hebben op het milieu.

En dit dus keer een miljoen voor Nederland en keer 250miljoen op de hele aarde! Per jaar! Zoveel schade aan ons milieu en ecosysteem, daar wil Swaptop iets aan doen!

Hoe duurzaam is een laptop huren bij Swaptop?

Door laptops te verhuren bieden wij bij Swaptop een milieuvriendelijke en duurzame oplossing voor onze klanten. Hierdoor hoeven zij geen nieuwe laptops te kopen, wat veel onnodige vervuilende productie van laptops voorkomt. Kies dus voor duurzaamheid en huur een laptop bij Swaptop! Samen zetten we de stap naar een milieuvriendelijke en circulaire economie!

Wat maakt een laptop huren bij Swaptop minder vervuilend?

De gemiddelde levensduur van een laptop is vrij laag en dit zorgt voor enorm veel e-waste en steeds meer vraag naar nieuwe laptops. Bij Swaptop verlengen wij deze levensduur door de behuizing van onze laptops met een krasbestendige coating te voorzien, de software up to date te houden en reparaties uit te voeren waar nodig dankzij ons superteam van deskundige reparateurs, ICT’ers en andere techneuten.

En zelfs als de laptop wordt afgekeurd voor verder verhuur, wordt deze alsnog doorverkocht voor recycling of een laatste leven. Een stuk duurzamer dus!

Bovendien hebben veel mensen vaak maar kort een laptop nodig. Dankzij Swaptop hoeven zij geen nieuwe laptop te kopen.

Kies voor duurzaamheid en huur een laptop bij Swaptop!

Onze duurzame initiatieven helpen ons de productie van steeds meer laptops te verminderen en daarmee e-waste tegen te gaan en de CO2-uitstoot en het verbruik van aarde en water te beperken. Hiermee dragen wij bij Swaptop bij aan een duurzame en circulaire economie.

Kies voor duurzaamheid en huur een laptop bij Swaptop!

Nog vragen over laptop huren?

Wij helpen je graag!

Neem contact op

Apple MacBook leasen

Lezen

Apple MacBook huren

Lezen

Apple MacBook abonnement

Lezen
MacBook leasen / huren

Wat kost dat?

Waarschijnlijk minder dan je denkt.

€24,-

per maand

Swaptop HP 14 inch Windows 11!

  • Levenslang garantie, altijd een werkende laptop

   Mankeert je laptop iets? Dan Swappen we je laptop binnen 48 uur! Zo sta jij nooit lang stil en heb je altijd een werkende laptop!

  • Met flexibel abonnement zit je nergens aan vast

   Minimaal 3 maanden lidmaatschap, daarna maandelijks opzegbaar. No questions asked!

  • Altijd voordelig geprijsd, altijd de beste service

   Bij Swaptop geloven we in eerlijke prijzen en denken we altijd graag met je mee. Je hebt zo al een laptop vanaf €19,- per maand!

Abonnement kiezen