Studeer jij in Tilburg? Tijdens de TOPweek krijgen alle studenten in Tilburg 1 maand gratis! Klik hier voor meer info.

Veilig werken & opslaan in de cloud

Veilig werken & opslaan in de cloud

Iedere computer (zelfs een Swaptop) kan kapot. Er kan een onderdeeltje vervangen moeten worden of een eenvoudige herinstallatie plaats moeten vinden maar de bestanden op je computer moeten veilig zijn. Swaptop adviseert dan ook altijd een backup te hebben op een externe opslag zoals een externe harde schijf, USB stick of liever nog veilig werken & opslaan in de cloud.

Bestanden in de cloud opslaan is populair. 33% van de cloudgebruikers gebruikt de cloud voor het opslaan van foto’s, video’s en (tekst) documenten.

Wat is de cloud?

Wanneer je cloudopslag gebruikt sla je jouw bestanden niet op je computer op, maar op een grote super computer (server) van een bedrijf dat een clouddienst aanbiedt. Om je bestanden op te slaan en te bekijken gebruik je je internetverbinding en log je in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Op iedere computer, smartphone en tablet overal ter wereld kun je de bestanden bekijken en bewerken!

Gratis of betaalde cloud services

De keuze voor betaalde of gratis cloud-opslag heeft invloed op de opslagruimte die je krijgt. De functionaliteit blijft in beide gevallen vrijwel gelijk.

Swaptop adviseert de volgende Cloud diensten te gebruiken om jouw bestanden veilig op te slaan. Ga voor jezelf na hoeveel ruimte je nu echt nodig hebt voordat je een betaalde dienst neemt, want dit is vaak minder snel nodig dan je denkt.

Is werken & opslaan in de cloud veilig?

Bestanden die je naar de cloud hebt geüpload, kun je opnieuw downloaden. Die verzameling raak je dus nooit kwijt. Maar staan bestanden opgeslagen op een interne of externe harde schijf of usb-stick, dan kun je alles kwijtraken als deze beschadigd raken of worden gestolen. Daarom is het verstandig een back-up van al je bestanden in de cloud te maken.

Hoe je de cloud veilig gebruikt

 • Het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord is de basisbeveiliging. Kies voor het inloggen in de cloud een sterk wachtwoord
 • Gebruik als het kan tweestapsverificatie om het cybercriminelen moeilijker te maken toegang te kunnen krijgen tot je opgeslagen bestanden bij de clouddienst
 • Maak verbinding met de cloud via een veilig netwerk, geen openbaar wifi-netwerk
 • Bewaar geen bestanden met daarin wachtwoorden of identiteitsgegevens, en geen kopieën van identiteitsdocumenten

Kom je er toch niet uit? Geen probleem, wij geven graag antwoord op al je vragen.

Een laptop nodig? Of heeft je huidige laptop het begeven? Swaptop heeft de oplossing; altijd een werkende laptop voor een vast bedrag per maand.

De laptops van Swaptop zijn van topkwaliteit, perfect onderhouden en hebben een focus op duurzaamheid. Bij Swaptop geloven wij in een leasemodel zodat wij al onze laptops regelmatig kunnen onderhouden, checken, updaten & refurbishen zodat de levensduur vele malen langer wordt dan bij een koop-toestel. Zo kunnen we laptops langer inzetbaar maken wat ook goed is voor jouw portemonnee. Vanaf €23,- per maand heb jij altijd een werkende snelle laptop met levenslang garantie. Heb je toch laptop problemen? Dan krijg jij binnen 48 uur gewoon een vervanger. We nemen graag een stukje stress weg tijdens je studie, zo kan je altijd doorwerken en iedere deadline halen.

Swaptop voldoet aan alle moderne eisen van een laptop. Snel, stabiel, lichtgewicht en ideaal in gebruik.

“Past deze laptop bij mij?” Probeer en ervaar het

Ons flexibel abonnement is na 2 maanden maandelijks opzegbaar, dus geen lange contracten!

Heb je vragen over cloud opslag?

Vragen over onze laptop, over onze service of gebruik van cloud opslag? Neem gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Computer voor ouderen

Lezen
Computer voor ouderen

Microsoft Antivirus Defender

Lezen

HP laptop leasen

Lezen

Wat kost dat?

Waarschijnlijk minder dan je denkt.

€19,-

per maand

Swaptop HP 14 inch Windows 10!

 • Levenslang garantie, altijd een werkende laptop

  Mankeert je laptop iets? Dan Swappen we je laptop binnen 48 uur! Zo sta jij nooit lang stil en heb je altijd een werkende laptop!

 • Met flexibel abonnement zit je nergens aan vast

  Minimaal 3 maanden lidmaatschap, daarna maandelijks opzegbaar. No questions asked!

 • Altijd voordelig geprijsd, altijd de beste service

  Bij Swaptop geloven we in eerlijke prijzen en denken we altijd graag met je mee. Je hebt zo al een HP laptop vanaf €19,- per maand!

Abonnement kiezen
MacBook leasen / huren