Studeer jij in Tilburg? Tijdens de TOPweek krijgen alle studenten in Tilburg 1 maand gratis! Klik hier voor meer info.

Tips om comfortabel thuis te werken

Laptop lease zakelijk

Werken vanuit huis toch anders dan gedacht?

Zit je momenteel thuis, maar wordt er wel verwacht dat je werkt? Misschien is dit even wennen als je dit normaal niet doet. Bij Swaptop denken wij aan een duurzame toekomst, niet alleen met ons laptop abonnement, maar ook door mee te denken met de laptop gebruiker. Dus geven wij graag wat tips om “vrijer” te kunnen werken. Vanuit huis, bibliotheek of waar jij je het comfortabelst voelt.

Naast onderstaande specifieke tips, geldt 1 tip boven alles; Breng structuur aan in je dagen. Dit zal je het beste helpen om productief te blijven in de omgeving waar je normaal ontspant. Deze tips kunnen je daarbij helpen.

Tip 1: Zet je wekker

Het is natuurlijk erg verleidelijk om uit te slapen of tot laat met vrienden en familie te skypen. Probeer dit een beetje te vermijden en op een vaste tijd naar bed te gaan zodat je een normaal ritme pakt. Zet ‘s ochtends dan ook gewoon de wekker en start elke dag op een vaste tijd met werken.

Tip 2: Werk in blokken

Op je werk of opleiding werk je in blokken. Als je thuis werkt is het goed dit ook te doen. De meeste mensen zijn niet in staat om langer dan 90 minuten geconcentreerd aan 1 taak bezig te zijn. Je verliest dan je scherpte, creativiteit en nauwkeurigheid waardoor het resultaat van je werk tegenvalt. Probeer na anderhalf uur werken dus een kopje koffie te pakken of een glaasje water en loop even een rondje door huis. Je zult merken dat je hierna weer beter gefocust kunt werken.

Tip 3: Ontspan

Werken in blokken is 1 ding, maar ook de tijd ertussen kan veel vrijer besteed worden wanneer je thuis werkt. Nu bijvoorbeeld ook sportscholen dicht zijn vanwege het coronavirus kunnen een aantal basis fitness oefeningen eenvoudig in jouw kamer gedaan worden. Dit ziet er vreemd uit op jouw opleiding of werk, maar zolang je toch vanuit huis werkt kan je er net zo goed van profiteren

Tip 4: Begrens jezelf

Productief zijn voor werk vanuit je eigen huis is 1 ding. Maar doordat er veel ontspanningsmogelijkheden niet beschikbaar zijn door het coronavirus ontstaat er ook een kans dat je hierin door gaat slaan. Begrens je zelf dan ook tot de uren die er voor jou werk of opleiding staan. Dit draagt ook bij aan een beter eindresultaat van het werk.

Tip 5: Samenwerken vanuit thuis

De programma’s Word, PowerPoint en Excel zijn zo ingericht dat je eenvoudig en snel documenten kunt delen of zelfs samen in een document kunt werken. Kopje koffie erbij en gezellig van start met jullie nieuwe project. Op onze laptops is Microsoft Office 365 voor-geïnstalleerd omdat wij weten dat dit ideaal past binnen jouw werkwijze. Op 99% van de HBO en Universiteiten kan je een gratis gebruikslicentie hiervoor krijgen, zodat jij helemaal gratis werkt in de officiële Officeprogramma’s van Microsoft (uiteraard leggen wij je bij levering in 3 zinnetjes uit hoe je dit fixt op je school, eitje.)

Tip 6: Boodschappen

Eten en drinken zijn natuurlijk altijd belangrijk. Het voordeel van thuiswerken is dat je iets vrijer bent in je uren, plan het doen van boodschappen dan ook in op tijden waar je geen drukte in de supermarkt verwacht. Je zal ervaren dat dit veel relaxter winkelt.

Heb jij liever persoonlijk advies, of wil je nog meer tips over thuiswerken? Wij helpen je hier bij! Samen met Swaptop maken we jouw thuiswerksituatie helemaal optimaal.

Hoe wij streven naar een duurzame laptop

Kennisoverdracht

Wij delen graag onze kennis van computers. Jij kunt efficiënter met je laptop werken.

Onderhoudsservice

Wij nemen het onderhoud van jouw laptop volledig op ons. Dit is goed voor jou en voor het milieu.

Refurbishment

Wij vervangen jouw laptop binnen 24 uur en refurbishen de defecte laptop.

Neem contact op

Apple MacBook leasen

Lezen

Apple MacBook huren

Lezen

Apple MacBook abonnement

Lezen
MacBook leasen / huren

Wat kost dat?

Waarschijnlijk minder dan je denkt.

€19,-

per maand

Swaptop HP 14 inch Windows 10!

  • Levenslang garantie, altijd een werkende laptop

    Mankeert je laptop iets? Dan Swappen we je laptop binnen 48 uur! Zo sta jij nooit lang stil en heb je altijd een werkende laptop!

  • Met flexibel abonnement zit je nergens aan vast

    Minimaal 3 maanden lidmaatschap, daarna maandelijks opzegbaar. No questions asked!

  • Altijd voordelig geprijsd, altijd de beste service

    Bij Swaptop geloven we in eerlijke prijzen en denken we altijd graag met je mee. Je hebt zo al een HP laptop vanaf €19,- per maand!

Abonnement kiezen
MacBook leasen / huren