Studeer jij in Tilburg? Tijdens de TOPweek krijgen alle studenten in Tilburg 1 maand gratis! Klik hier voor meer info.

Microsoft Defender Antivirus

Swaptop biedt snelle en compacte HP laptops met Microsoft Antivirus Defender tegen een vast laag maandelijks bedrag zonder lange contracten!

 • Levenslang service en garantie!
 • Na 3 maanden, maandelijks opzegbaar!
 • Altijd voordelig geprijsd, al een HP laptop vanaf €19,- per maand!

Gelijk een laptop leasen met Microsoft Antivirus Defender of eerst meer weten over Microsoft Defender Antivirus?

Windows 14 inch

Alles wat u moet weten over Microsoft Defender Antivirus bij Swaptop

Wat is Microsoft Defender Antivirus? Swaptop legt het uit en verteld je waarom het zo belangrijk is met 5 voordelen! Als betrouwbare leverancier van hoogwaardige lease laptops begrijpt Swaptop het belang van cybersecurity voor haar klanten. Daarom bieden wij niet alleen de nieuwste laptops van topmerken zoals HP en MacBook, maar zorgen we er ook voor dat onze klanten profiteren van krachtige antivirusoplossingen en sterke beveiliging zoals Microsoft Defender Antivirus. In dit artikel willen we u informeren over Microsoft Defender Antivirus, een effectief en geïntegreerd beveiligingsprogramma dat standaard wordt geleverd met al onze HP laptops.

Sluit nu je abonnement af!

Wat is Microsoft Antivirus Defender?

Microsoft Defender Antivirus is een geavanceerde antivirusoplossing die is ontwikkeld door Microsoft en wordt geïntegreerd in het Windows-besturingssysteem. Het biedt realtime bescherming tegen virussen, malware, ransomware en andere bedreigingen, en helpt uw apparaat en gegevens veilig te houden tijdens het surfen op internet, het downloaden van bestanden en het uitvoeren van programma’s.

Voordelen van Microsoft Defender Antivirus bij Swaptop:

Ingebouwd in Windows 10 en Windows 11

Microsoft Defender Antivirus is standaard ingebouwd in het Windows 10 en Windows 11 besturingssysteem als onderdeel van Windows Security, wat betekent dat u geen aparte antivirussoftware hoeft te installeren. Dit bespaart niet alleen ruimte en middelen, maar zorgt er ook voor dat uw apparaat wordt beschermd vanaf het moment dat u het inschakelt.

Realtime bescherming

De krachtige realtime beschermingsfunctie van Microsoft Defender Antivirus houdt voortdurend een oogje in het zeil op verdachte activiteiten en potentiële bedreigingen. Hierdoor worden schadelijke programma’s onmiddellijk geblokkeerd voordat ze schade kunnen aanrichten aan uw systeem of gegevens.

Automatische updates

Microsoft Defender Antivirus wordt regelmatig bijgewerkt met de nieuwste definities en beveiligingsupdates, zodat uw apparaat altijd beschermd is tegen de meest recente bedreigingen. Deze automatische updates zorgen ervoor dat uw antivirusbescherming up-to-date blijft zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

Lichtgewicht en efficiënt

In tegenstelling tot sommige antivirusprogramma’s die veel systeembronnen verbruiken, is Microsoft Defender Antivirus ontworpen om lichtgewicht en efficiënt te zijn, waardoor het minimale invloed heeft op de prestaties van uw systeem terwijl het toch maximale bescherming biedt.

Integratie met Windows-beveiligingscentrum

Microsoft Defender Antivirus is naadloos geïntegreerd met het Windows-beveiligingscentrum, waardoor u eenvoudig toegang heeft tot alle beveiligingsinstellingen en -functies vanuit één centrale locatie. Dit maakt het gemakkelijk om de beveiliging van uw apparaat te beheren en te controleren.

Microsoft Defender Antivirus installeren

Bij alle Windows laptops van Swaptop is Microsoft Defender Antivirus standaard mee geïnstalleerd met je Windows installatie als een deel van Windows Security.
Dit betekend dus dat als jij je Swaptop ontvangt je gelijk beschermd bent door Microsoft Defender Antivirus zodra je de laptop opstart!

Microsoft Defender Antivirus openen

Mocht je iets willen aanpassen in Microsoft Defender Antivirus dan kun je het openen door eerst naar de instellingen van Windows te gaan.
Vanaf hier navigeer je naar “privacy en beveiliging” en vervolgens “Windows beveiliging”. Hier selecteer je “Windows-beveiliging openen” waarna je bij een scherm komt met een overzicht van verschillende configuratie-opties en beveiligingsfuncties van Microsoft Defender Antivirus.

Microsoft Defender Antivirus configureren

Microsoft Defender Antivirus heeft zeer veel configuratie-opties. Hieronder volgen een aantal opties die belangrijk kunnen zijn.

#1 Geen locale admin rechten voor een standaard user

Veel mensen vinden het handig om locale admin rechten te behouden op hun account. Dit is ook vaak handig, omdat je als gebruiker zo zelf instellingen kan wijzigen of software kan installeren wanneer dat nodig is. Dit is echter wel een groot veiligheidsrisico, omdat hackers hiermee vaak veel toegang krijgen tot een laptop als zij een gebruikersaccount te pakken krijgen. Hiernaast kan niet iedereen verantwoordelijk omgaan met de admin permissies. Zo kan het ervoor zorgen dat je makkelijker een virus download of iets kan breken met de beheerdersrechten. Ben je hiervan bewust en bedenk of je iedereen die je laptop gebruikt hiertoe toegang wil geven.

#2 Bitlocker

Bitlocker is vooral handig als je een laptop kwijt raakt of als deze gestolen wordt. Iets wat helaas nog steeds relatief vaak gebeurt.
Bitlocker is het encryptie programma van Windows Defender en zorgt ervoor dat alleen degene met een wachtwoord toegang hebben tot je opgeslagen gegevens. Mochten ze dus je wachtwoord niet weten maar je harde schrijf of SSD uit je laptop halen en in een andere laptop of computer steken, dan kunnen ze nog steeds niet bij je gegevens omdat deze versleuteld zijn.
Over het algemeen is bitlocker standaard geïnstalleerd, geïmplementeerd en geconfigureerd, maar dit is niet altijd zo en het is dus slim om dit te checken.

#3 Verschillende wachtwoordmethodes met Windows Hello

Windows Hello is een onderdeel van het Microsoft Antivirus Defender pakket en verzorgt de manier waarop jij je laptop binnen komt. Wat veel mensen niet weten is dat je naast een wachtwoord ook een pincode kan instellen en op sommige toestellen zelfs een vingerafdruk, gezichtsherkenning of irisscanner kan gebruiken om in te loggen.
In sommige gevallen kun je de gezichtsherkenning en irisscanner zelfs zo configureren dat ze zien wie er achter de laptop zit en deze automatisch vergrendelen als ze de persoon niet herkennen. Vergeet jij dus je laptop te vergrendelen als je bijvoorbeeld even naar het toilet gaat? Dan kunnen er geen rare praktijken op jouw laptop gedaan worden door iemand anders!
Deze functies zijn zeer afhankelijk van de geïnstalleerde hardware, dus bekijk tijdens je configuratie van Windows Defender wat er mogelijk is met jouw laptop en kies de methode uit die je zelf graag zou willen gebruiken.

#4 Microsoft Windows Firewall

Windows antivirus Defender gebruikt onder andere een firewall om jouw computer veilig te houden. Deze Firewall filtert inkomende connecties en bestanden die jouw computer of laptop binnen komen en houd degene met slechte intenties tegen.
Soms kan het zijn dat Windows Firewall een programma, installatie van een programma of connectie blokkeert die je niet wil blokkeren. In dat geval kun je de Firewall configureren om dit niet te doen of zelfs helemaal uitschakelen. Let wel op! Dit kan extreem gevaarlijk zijn en brengt de beveiliging van je laptop zeer in gevaar. Doe dit dus alleen op eigen risico en als je weet waar je mee bezig bent.

#5 Microsoft Windows Firewall

Windows antivirus Defender gebruikt onder andere een firewall om jouw computer veilig te houden. Deze Firewall filtert inkomende connecties en bestanden die jouw computer of laptop binnen komen en houd degene met slechte intenties tegen.
Soms kan het zijn dat Windows Firewall een programma, installatie van een programma of connectie blokkeert die je niet wil blokkeren. In dat geval kun je de Firewall configureren om dit niet te doen of zelfs helemaal uitschakelen. Let wel op! Dit kan extreem gevaarlijk zijn en brengt de beveiliging van je laptop zeer in gevaar. Doe dit dus alleen op eigen risico en als je weet waar je mee bezig bent.

Microsoft Antivirus Defender zorgt dat je laptop superveilig blijft

Bij Swaptop streven we ernaar om onze klanten een complete en veilige computervaring te bieden. Met Microsoft Defender Antivirus, ingebouwd in veel van onze laptops, kunnen onze klanten genieten van geavanceerde antivirusbescherming zonder extra kosten of gedoe. Als u op zoek bent naar een laptop die niet alleen krachtig is, maar ook veilig, bekijk dan ons assortiment HP en MacBook laptops met Microsoft Defender Antivirus en bescherm uzelf tegen digitale bedreigingen.

Waarom een laptop leasen bij Swaptop?

Een laptop nodig voor werk, school of gewoon om je privézaken te regelen? Swaptop heeft de oplossing: Huur een laptop! Altijd een snelle, perfect werkende laptops voor een vast bedrag per maand.

De laptops van Swaptop zijn van topkwaliteit, perfect onderhouden en hebben een focus op duurzaamheid. Bij Swaptop geloven wij in een huurmodel zodat wij al onze HP laptops regelmatig kunnen onderhouden, checken, updaten & refurbishen zodat de levensduur vele malen langer wordt dan bij een koop-toestel. Zo kunnen we laptops langer inzetbaar maken wat ook goed is voor jouw portemonnee. Vanaf €19,- euro per maand heb jij altijd een werkende snelle HP laptop met levenslang garantie. Heb je toch laptop problemen? Dan krijg jij binnen 48 uur gewoon een vervanger. We nemen graag een stukje computerstress weg, zo kan je altijd doorwerken en iedere deadline halen.

Onze laptops met Windows Defender Antivirus

Swaptop 14 Inch

Swaptop HP 14 inch Windows 10 Laptop

Vanaf €19,- per maand

Ons instap-model
Betaalbare kwaliteit

 • 8GB Werkgeheugen
 • Goed instap-model
 • Windows 10 Pro

Swaptop HP 14 inch Windows 11 Laptop

Vanaf €24,- per maand

Ons populairste model, krachtig & snel!
Top laptop van HP met krachtige specs

 • 16GB werkgeheugen
 • Zeer krachtige processor
 • Windows 11 Pro

Heb je een vraag over HP laptop leasen?

Vragen over onze HP laptops, onze service of wat een HP laptop leasen bij Swaptop nu precies voor jou kan betekenen? Wij staan je graag te woord!

Neem contact op

Computer voor ouderen

Lezen
Computer voor ouderen

HP laptop leasen

Lezen

HP laptop huren

Lezen

Wat kost dat?

Waarschijnlijk minder dan je denkt.

€19,-

per maand

Swaptop HP 14 inch Windows 10!

 • Levenslang garantie, altijd een werkende laptop

  Mankeert je laptop iets? Dan Swappen we je laptop binnen 48 uur! Zo sta jij nooit lang stil en heb je altijd een werkende laptop!

 • Met flexibel abonnement zit je nergens aan vast

  Minimaal 3 maanden lidmaatschap, daarna maandelijks opzegbaar. No questions asked!

 • Altijd voordelig geprijsd, altijd de beste service

  Bij Swaptop geloven we in eerlijke prijzen en denken we altijd graag met je mee. Je hebt zo al een HP laptop vanaf €19,- per maand!

Abonnement kiezen
MacBook leasen / huren