Studeer jij in Tilburg? Tijdens de TOPweek krijgen alle studenten in Tilburg 1 maand gratis! Klik hier voor meer info.

Duurzame laptop? Kies voor Swaptop!

Duurzame laptop? Kies voor Swaptop!

Duurzame laptop? Kies voor Swaptop!

Handzaam en functioneel zo’n laptop, maar duurzaam? Dat is niet iets waar je gelijk aan denkt. Swaptop vindt duurzaamheid erg belangrijk. Wist je dat bij het maken van een laptop 350 KG co2 wordt uitgestoot? Dit zit met name in het productieproces en de materiaalkeuze. Maar denk ook eens aan je eigen energieverbruik, wanneer je een goed onderhouden laptop hebt gaat hij veel langer mee zonder dat je hem hoeft op te laden, dit scheelt jou veel ‘’laadstress’’ en is ook nog eens goed voor het milieu. Dus op zoek naar een duurzame laptop? Kies voor Swaptop!

Hoe Swaptop streeft naar duurzaam laptop gebruik

Duurzaam bedrijfsmodel

Wij geloven in een laptop abonnement, zo kunnen wij altijd een perfect werkende laptop garanderen voor een vast bedrag per maand. Hierdoor kunnen wij al onze laptops regelmatig onderhouden en verlengen wij de levensduur van onze laptops. Meer lezen over ons laptop abonnement? Klik hier

Levenslang garantie

Met ons abonnementsmodel heb je levenslang garantie. Wij zorgen ervoor dat je laptop zo lang mogelijk mee gaat. Dat is beter voor jouw portemonnee en vele malen beter voor het milieu doordat we de levensduur van computers zo kunnen verlengen.

Opnieuw inzetbaar maken

Problemen of defecten aan jouw Swaptop? Wij vervangen de laptop binnen 48 uur en repareren en refurbishen de defecte laptop. Zo is de defecte laptop weer opnieuw inzetbaar en hoeft er geen nieuwe laptop te worden geproduceerd.

Wat is duurzamer, een laptop of een desktop?

De duurzaamheid van een computer is vanzelfsprekend afhankelijk van het model en het gebruik dat ervan wordt gemaakt. Het algemene verschil tussen een laptop en desktop is echter wel zeer duidelijk zichtbaar.

Materiaalkosten
Als we een laptop en een desktop naast elkaar zouden zetten, wordt het al snel duidelijk waar de meeste materiaalkosten in zitten. Daar waar een laptop; het scherm, toetsenbord, muis en computer in een compacte oplossing presenteert, zijn deze onderdelen bij een desktop meestal losse producten.

Het maken van een laptop heeft hierdoor 75 procent minder materiaal en grondstof nodig dan voor een desktop!

Energieverbruik
Daarnaast is een laptop ook ruim 70 procent zuiniger in het energiegebruik: jaarlijks ongeveer 55 kWh (dit is € 12 per jaar). Bij een nieuwe desktop met LCD-monitor ben je jaarlijks veel meer kwijt: gemiddeld 200 kWh (dit is € 45 per jaar, prijspeil 2020).

Zo verbruikt een laptop ongeveer een derde van wat een desktop aan energie opslurpt.

In stand-by valt het verbruik van een computer (zowel bij een desktop als bij een laptop) terug tot ongeveer een derde. Door het scherm in stand-by te zetten wordt het verbruik ervan met 15% verlaagd. Als het scherm volledig wordt uitgezet, wordt natuurlijk geen energie meer verbruikt.

Een laptop is dus veel duurzamer dan een desktop. En dan doet Swaptop nog een stapje extra om ook jou een duurzame laptop te kunnen leveren.

Meer informatie over hoe je duurzamer gebruik kan maken van je computer lees je hier.

Duurzame laptop? Kies voor Swaptop!

Wil je gaan voor een laptop? Kies dan voor Swaptop. Zoals al eerder geschreven zijn wij de duurzaamste laptop-oplossing omdat wij computers zo lang mogelijk in de loop willen houden. Door regelmatig onderhoud te plegen en iedere computer bij terugkomst bij ons weer als nieuw te maken, verlengen wij de levensduur van al onze laptops enorm.

Onze visie: bij Swaptop willen we een wereld creëren waarin geen laptops meer weggegooid worden. Dat doen we door middel van het leveren van een laptop, inclusief service dat ervoor zorgt dat jouw laptop langer meegaat.

Neem contact op

Laptop huren voor studenten

Lezen
Laptop huren particulier

Swaptop laptop abonnement

Lezen
Laptop lease voor studenten

DAAS – Device As A Service

Lezen
DAAS

Wat kost dat?

Waarschijnlijk minder dan je denkt.

€19,-

per maand

Swaptop HP 14 inch Windows 10!

  • Levenslang garantie, altijd een werkende laptop

    Mankeert je laptop iets? Dan Swappen we je laptop binnen 48 uur! Zo sta jij nooit lang stil en heb je altijd een werkende laptop!

  • Met flexibel abonnement zit je nergens aan vast

    Minimaal 3 maanden lidmaatschap, daarna maandelijks opzegbaar. No questions asked!

  • Altijd voordelig geprijsd, altijd de beste service

    Bij Swaptop geloven we in eerlijke prijzen en denken we altijd graag met je mee. Je hebt zo al een HP laptop vanaf €19,- per maand!

Abonnement kiezen
MacBook leasen / huren