Studeer jij in Tilburg? Tijdens de TOPweek krijgen alle studenten in Tilburg 1 maand gratis! Klik hier voor meer info.

Wat voor laptop gebruiker ben jij?

Lees verder

Je bent op zoek naar een laptop. Na het uitvoeren van een zoek actie kom je er al snel achter dat er een grote variatie aan laptops bestaat. “Welke laptop past bij mij”, een vraag waar wij in dit artikel duidelijkheid in proberen te gaan geven. Dé tip van de sluier is, en blijft toch wel; “waar ga jij de laptop in de komende 3 jaar voor gebruiken?”

Laptop voor casual gebruik

Gebruik jij een laptop voornamelijk voor tekstschrijven, email en ontspanning als social media, films kijken en muziek luisteren? Wanneer je jouw laptop alleen voor simpele taken als deze gebruikt kun je ook met een wat kleiner budget uit de voeten. Minimale laptop specificaties die hier bij passen zijn:

 • 8 GB Ram werkgeheugen
 • 256 SSD harde schijf
 • Interne videokaart en audiokaart.

Onze Swaptop laptop is qua prestatiekracht uitstekend voor deze groep geschikt. Supersnelle opslag, lange batterijduur en onderhoudsservice zodat jouw laptop nooit meer gedoe voor jou hoeft op te leveren. En dat voor een klein bedrag per maand.

Laptops passend bij reizen

Wanneer je jouw laptop elke dag meeneemt naar school, werk of locaties door het hele land, is het wel zo fijn als hij niet te zwaar is en makkelijk in je tas past. Als je de prestaties zoekt voor casual gebruik, betaal je vaak wel iets meer voor het comfort van draagbaarheid.

Ook met deze wens houden we bij Swaptop rekening. Onze laptop is dé casual laptop in een draagbaar pakket. Dun slank model, scherm met dunne randen en weegt minder dan 3 kilo.

Foto-, videobewerking en gaming

Ga je aan de slag met serieuze foto- of videobewerking, of wil je de laatste mooiste games spelen? Dan past een budget laptop hier niet meer bij. Wij adviseren hierbij om de specificaties op te zoeken van de programma’s die jij gebruikt om de laptop op af te kunnen stemmen. Minimale specificaties die wij anno 2020 adviseren zijn:

 • Minimaal een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor
 • Minimaal 16 GB werkgeheugen

Swaptop kan deze systemen alleen op maatwerk leveren. Laat ons jouw wensen horen en wij zullen een passend voorstel doen.

Heb jij liever persoonlijk advies over welke laptop bij jou past? Vragen over onze laptop, over onze service of hulp bij het vinden van een gepaste laptop? Hou je niet in om ons iets van jou te laten horen.

Neem contact op

Laptop huren voor studenten

Lezen
Laptop huren particulier

Swaptop laptop abonnement

Lezen
Laptop lease voor studenten

Computer voor ouderen

Lezen
Computer voor ouderen

Wat kost dat?

Waarschijnlijk minder dan je denkt.

€26,-

per maand
 • Levenslang garantie

  Niets zo vervelend als een laptop die snel leeg is. De batterij gaat op 1 acculading wel 6 uur mee.

 • Je zit nergens aan vast

  Minimaal 2 maanden lidmaatschap, maar daarna maandelijks opzegbaar. No questions asked!

Abonnement kiezen
MacBook leasen / huren